

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Czy wiesz, że mąki wcale nie muszą być produkowane wyłącznie ze zbóż? Mąka z ciecierzycy jest na to doskonałym dowodem! Ta pyszna i sycąca alternatywa dla zwykłych mąk pomoże Ci stworzyć tradycyjne dania w zdrowszej wersji, a przy okazji odkryć nowe, egzotyczne przepisy!
Dlaczego warto włączyć mąkę z ciecierzycy do naszego jadłospisu? Przede wszystkim ze względu na wyjątkowe właściwości tego warzywa strączkowego. Ciecierzyca jest doskonałym źródłem białka roślinnego oraz błonnika, co sprawia, że jest bardzo sycąca, a przy okazji sprzyja utrzymaniu smukłej sylwetki. Przypadnie do gustu zwłaszcza osobom na diecie wegetariańskiej i wegańskiej oraz tym, które chciałyby ograniczyć mięso. Poza tym ciecierzyca jest niskokaloryczna i zawiera także sporo żelaza, witaminy B6 oraz magnezu.
Ciecierzyca, zwana także cieciorką lub grochem włoskim, to coraz bardziej popularna w Polsce roślina strączkowa. Powstała w wyniku zmielenia jej ziaren mąka z cieciorki to bogate źródło białka roślinnego oraz godny polecenia składnik wielu dań. Dla tych, którzy dbają o urozmaiconą i zdrową dietę, mąka z ciecierzycy to produkt obowiązkowy.
Aromatyczne dania kuchni indyjskiej nie mogą obyć się bez dodatku orientalnego pieczywa, którego podstawą jest właśnie mąka z ciecierzycy. Z jej pomocą wyczarujesz też pasty hummus, pyszne ciasta, kotlety oraz wegetariańskie pasztety. Mąką z ciecierzycy zagęścisz nawet zupę czy gulasz.
Jeżeli dbasz o różnorodną dietę, zwróć uwagę, aby znalazła się w niej mąka z ciecierzycy. Właściwości tego produktu sprawiają, że docenią ją nie tylko wegetarianie. Diabetykom również może przypaść do gustu mąka z ciecierzycy – IG produktu jest niskie, nie powinien powodować więc nagłego wzrostu glukozy we krwi. Oprócz sporej ilości białka, występują w niej żelazo i kwas foliowy, które mogą korzystnie wpływać na przebieg procesów krwiotwórczych.
Skład: mąka z ciecierzycy 100%
Kraj pochodzenia: Kanada
Masa netto: od 500 g
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.